Als u uw ogen moet laten keuren door een oogarts voor het verkrijgen of verlengen van uw rijbewijs, dan kunt u dit laten doen door een oogarts van het WZA - hoe ontstaat staar. Bent u al onder behandeling bij een van de oogartsen, dan zal een collega de keuring bij u doen.
Voor een afspraak bij onze oogartsen heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Wij hebben speciale spreekuren voor verschillende oogaandoeningen. Er is ook een spreekuur voor kinderen. Bij het maken van de afspraak hoort u bij welk spreekuur u terecht kunt. De meeste behandelingen van de oogartsen van HMC worden vergoed uit de basisverzekering (zoals staar).
Nadat de druppels zijn ingewerkt, gaat u naar de oogarts die u onderzoekt. De oogdruppels hebben als bijwerking dat u tijdelijk wazig ziet of meer last heeft van licht. Daarom raden wij u aan na de afspraak geen auto te rijden. Ook adviseren wij om een zonnebril (zo mogelijk met UV filter) mee te nemen.
Voor kinderen kan een bezoek aan de oogarts erg spannend zijn. Daarom besteden wij extra aandacht aan de begeleiding van onze jongste patiënten. We hebben een speciaal kinderspreekuur. Dit is bedoeld voor kinderen die slecht zien, scheelzien of een lui oog hebben - staaroperatie. Bij dit spreekuur ziet u met uw kind in één afspraak zowel de oogarts als de deskundige die de samenwerking tussen beide ogen meet (orthoptist).
Hierdoor kan uw kind tijdelijk wazig zien en kan het last hebben van licht. Dit kan tot de volgende ochtend duren. Daarom adviseren wij om een zonnebril (zo mogelijk met UV-filter) of pet met klep mee te nemen. Die kan uw kind na het onderzoek dragen. De afspraak duurt 1 tot 2 uur.
De druppels prikken wel een beetje, maar meestal is het kind snel weer afgeleid (hoe ontstaat staar). Dit is een spreekuur voor mensen die problemen hebben met de samenwerking tussen beide ogen, zoals scheelzien. Dit gebeurt door de orthoptisten. In een aantal gevallen werken zij tijdens dit spreekuur samen met de oogarts. U krijgt eerst druppels in de ogen zodat de orthoptist en/of de oogarts uw ogen kan onderzoeken.
De afspraak duurt 1 tot 2 uur. Het is raadzaam om niet direct werk of andere afspraken te maken na uw bezoek aan de oogarts. Wij raden u ook aan iets te eten en/of drinken mee te nemen. Tijdens dit spreekuur worden uw ogen gemeten, om op die manier eventuele afwijkingen op te sporen (staar behandeling).
Zij verrichten metingen bij verschillende soorten aandoeningen, zoals suikerziekte (diabetes), die afwijkingen aan het netvlies kunnen veroorzaken. Daarnaast controleren ze patiënten die zijn behandeld voor glaucoom en die een ooglaserbehandeling of een lensimplantatie hebben gehad (refractiechirurgie). Soms lukt het niet om alle onderzoeken op een dag plaats te laten vinden. lenswissel staar.
In dit spreekuur doen we kleine ingrepen, zoals het verwijderen van hechtingen en het laseren van ogen. Ook kunnen we een bultje op of in het ooglid of een ingegroeid wimperhaartje weghalen. Als u problemen heeft met uw zicht, maar liever geen bril of contactlenzen (meer) wilt dragen, is ooglaseren misschien een optie voor u.
Hier kunt u terecht voor een ooglaserbehandeling en lensimplantatie (staaroperatie herstel) - oogkliniek. Ook doet het Refractiecentrum cosmetische ooglidcorrecties en de Blephex ter vermindering van de klachten van blepharitis, zie Het Refractiecentrum bevindt zich in de polikliniek Oogheelkunde van HMC.
Welkom bij de Droge Ogen Kliniek Nederland. De Droge Ogen Kliniek Nederland is opgericht door oogarts en wereldwijd bekend droge ogen expert dr. Jelle Vehof. Hij wil patiënten met droge ogen een plek bieden waar optimale droge ogen zorg centraal staat. Dr. Vehof is nationaal en internationaal bekend om zijn onderzoek en expertise in droge ogen en blefaritis. oogspecialist.
Uit ervaring weet hij ook dat droge ogen vaak niet adequaat behandeld wordt in Nederland. Bij de Droge Ogen Kliniek Nederland krijgt u een onafhankelijk advies van dr. Vehof over uw droge ogen en wordt een zo optimaal mogelijk persoonlijk behandelplan opgesteld. Wij ontvangen patiënten uit heel Nederland. Met een verwijzing van uw huisarts, optometrist of oogarts kunt u een afspraak bij ons maken (staaroperatie kosten).
Wij proberen deze behandelingen zo toegankelijk mogelijk te maken voor onze patiënten, onder andere door slechts kostprijzen te rekenen voor door de zorgverzekeraar onvergoede behandelingen. Voor meer informatie over rijbewijskeuringen klikt u hier. Voor een rijbewijskeuring kunt u binnen terecht. U kunt voor rijbewijskeuringen terecht in Velp (Gld), Elst en Oosterbeek.
Kijkt u voor de juiste telefoonnummers om een afspraak te maken hier. Bent u op zoek naar informatie over algemene oogzorg, niet specifiek gericht op droge ogen? Hier vindt u alle informatie over overige oogaandoeningen, anders dan droge ogen.
Substitutie van zorg van de tweede naar de eerste lijn is een belangrijk thema in het gezondheidszorgbeleid. Substitutie houdt in dat bepaalde zorg van het ziekenhuis naar eerstelijns zorgverleners wordt verschoven. Oogzorgpunt verzorgt de eerstelijns oogzorg voor huisartspraktijken in de regio Tilburg en Waalwijk. De oogartsen van het Elisabeth Twee, Steden Ziekenhuis ondersteunen deze werkwijze.
Als u nog niet eerder in het ziekenhuis bent ingeschreven, is het belangrijk dat u zich inschrijft bij de inschrijfbalie van het ziekenhuis. lenswissel behandeling. De inschrijfbalie is vlakbij de receptie in de centrale hal op de begane grond, dit geldt voor de locaties Hoorn en Purmerend. Houdt u wel rekening met enige wachttijd in verband met uw afspraak.
Is het toch noodzakelijk dat u voor meerdere dagen opgenomen moet worden, dan vindt dat plaats op de afdeling Algemene chirurgie of op de afdeling Orthopedie (Hoorn). Het Oogheelkundig dagcentrum (ODC) is op de 1e verdieping van locatie Purmerend (C1) (oogspecialist). Dat is de afdeling waar u vóór en na uw staaroperatie verblijft.
Daar wordt u ontvangen door één van de doktersassistentes. De doktersassistente zal u voorbereiden op de operatie. Na de operatie zal ze nog enkele vragen met u doornemen en uitleg geven over de vervolgafspraken en leefregels na de operatie. Daarna mag u naar huis. U kunt voor onder meer de volgende aandoeningen bij Oogheelkunde terecht.
Zij werken in overleg en samen met de oogartsen, die op indicatie de operatieve behandelingen verrichten. Door de fluorescentie-angiografie zijn de bloedvaten en andere structuren van het netvlies in het oog heel goed zichtbaar. Een prima basis om een exacte diagnose te stellen. Door de komst van kunstlenzen kan de cataractoperatie, waarbij de troebele lens wordt vervangen door een kunstlens, in dagopname plaatsvinden.
We bieden hoogwaardige oogzorg in een prettige omgeving (staar behandeling). Door de hoge kwaliteit biedt ons ziekenhuis in samenwerking met het Maastricht UMC+ opleidingsplaatsen voor het laatste deel van de opleiding tot oogarts. We zijn trots dat we op deze manier een bijdrage leveren aan de opleiding tot oogarts, maar krijgen daar ook veel voor terug.
De arts-assistenten werken een half jaar onder supervisie in het ziekenhuis. Tijdens die tijd voeren ze onder begeleiding operaties uit en houden ze zelfstandig spreekuur - staaroperatie kosten..
Onze oogartsen en andere specialisten hebben op vaste momenten spreekuur. lenswissel staar. Tijdens uw afspraak bespreekt u uw klachten en kijkt u samen met de oogarts welke behandeling bij u past. Heeft u blijvende oogklachten? Dan geeft de oogarts u tips en adviezen over hoe u kunt omgaan met uw klachten. Ook kunt u al uw vragen stellen.